image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van het koor Musica Vocalis dat de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach presenteerde. Dirigent was Harm Jansen. Verder werkten mee het Barok orkest Florilegium Musicum en het Jongenskoor Dalfsen. Datum: 27 maart 2001 en plaats: Broerenkerk, Zwolle.

Musica Vocalis is een dynamisch Zwols kamerkoor. De kracht van Musica Vocalis ligt in het a capella zingen, maar ook koorwerken met orkest zoals Johannespassion, Matthäus-Passion en Hohe Messe zijn hoogtepunten.

Harm Jansen studeerde orgel, piano, kerkmuziek en directie aan de Conservatoria te Zwolle en Rotterdam. Tevens studeerde hij muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. In 1985 richtte hij Musica Vocalis op waarvan hij tot 2006 dirigent was.

In 1994 ontstond het idee om in Dalfsen een jongenskoor op te starten. Initiatiefnemer en koorleider Henk Ophoff begon toen met 10 jongens met repetities. Na een jaar proefdraaien bleek het een succes en heeft het koor zich geleidelijk aan ontwikkeld. In 1996 is Stichting Jongenskoor Dalfsen opgericht met als doel om jongens al vroeg een goede muzikale ontwikkeling te geven. Het repertoire bestaat voor het grootste gedeelte uit koorwerken uit de Anglicaanse traditie.
Trefwoord:Zangkoren, Orkesten, Muziekuitvoeringen, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2001
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{B891945D-CF28-43F2-9796-C25586393A2E}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel