image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat melding maakte van twee kunstzinnige evenementen: Installaties & Muziek in het donker. Beide evenementen waren in galerie Het Langhuis aan de Goudsteeg 8 in Zwolle. De expositie van Installaties was van 7 t/m 20 december 1985. Deze installaties waren van Gepke Bouma, Lex Meijer, Ben Vulkers en Peter Geerts.

Daarvoor was Muziek in het donker op 30 november 1985. Met op trompet/ bugel Machiel Scholder, vibrafoon:

Ben J. Gerritsen, slagwerk: Henk Zomer en gitaar/ bas: Erik Raayman.

Machiel Scholder is een jazzmusicus en componist. Zo speelde hij in de band van Wally Tax en schreef arrangementen voor deze band. Ook was hij muziek docent op het Emelwerda College te Emmeloord. Voor Menno Baars heeft hij muziek gecomponeerd.

Het was al een paar jaar stil rond vibrafonist Ben Gerritsen. Zijn band was opgeheven. Hij kwam de deur nauwelijks meer uit. Vorige week is hij overleden. Een vibrafonist die prachtige composities heeft gemaakt, die bewees dat er modern leven was na Coen van Nassau…Ben Gerritsen werd 67 jaar.

Henk Zomer behoort tot de top van Neerlands jazzdrummers en woont en geeft les midden in de Zwolse wijk Diezerpoort. We hebben het over Henk Zomer. Hij speelde met groten der aarde als trompettist Chet Baker en saxofonist Ernie Wilkins. Hij werkte met Herman van Veen, speelde met gitarist Jan Akkerman, fluitist Chris Hinze en saxofonist Benjamin Herman. In het Zwolse café De Heetebrij organiseerde Zomer 15 jaar achtereen maandelijkse jazzconcerten. Topmuzikanten uit de Nederlandse jazz scene stonden er op het podium.
Trefwoord:Kunst, Kunstenaars, Exposities, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:1985
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{A8821BF6-0F5C-4A4C-9AC8-09F0B7B2AECA}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Goudsteeg 8
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel