image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Groen affiche dat een Händellezing en -concert aankondigde in de Grote Kerk in Blokzijl. Datum: 6 februari 2005.
De lezing werd gegeven door musicologe Tine Nouwen.
Luister nu naar de groten van morgen.? Het is de kerngedachte achter het LentePodium Blokzijl dat in 2014 aan zijn dertiende editie begint. Het is een podium waarop jonge solisten en ensembles de kans krijgen op te treden voor een breed, maar vooral jong publiek.
De stichting heeft als één van haar doelstellingen: het stimuleren van het concertbezoek van jonge mensen. Daarnaast geeft het LentePodium jonge, talentvolle musici de mogelijkheid podiumervaring op te doen en masterclasses te volgen bij gerenommeerde musici.Tine Nouwen stond in 1997 aan de wieg van de Stichting Blokzijl Klassiek en heeft ervoor gezorgd dat bij zeer velen in Blokzijl en wijde omgeving de muziekkennis in het algemeen en muziekbeleving in het bijzonder een grote impuls hebben gekregen.
Onder het motto 'Luister nu naar de groten van morgen' zette de musicologe in 2000 LentePodium op voor aanstormend muziektalent. Hierop krijgen jonge solisten, ensembles of orkesten de kans op te treden voor publiek. In haar presentatie verenigt Tine Nouwen vaak verschillende kunstvormen: muziek, beeldende kunst en poëzie. Zij bezit de gave dit alles op zeer aantrekkelijke wijze aan anderen over te dragen.
Daarnaast geeft de decorandus onder meer muziekcursussen en organiseert ze namens de Vrienden van de Grote Kerk in Blokzijl concerten om kerkonderhoud te financieren.
Trefwoord:Zangkoren, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2005
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{A1D691F4-2A32-4653-B2B9-350DCC00A3BD}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Blokzijl, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel