image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat aandacht vroeg voor "De eerste Zwolse week van de Filosofie!". Deze werd georganiseerd door het Filosofisch Café Zwolle. Op 18 april 2004 gaf Jielis van Baalen een lezing over Triumph des Willens van Leni Riefenstahl. Op 19 april was er een filosofenverkiezing gecombineerd met een diner pensant. Op 20 april sprak Gerrit Manenschijn over idolen en demonen. Op 21 april vertelde Jan Drentje over Thorbecke en zijn idolen. Op 22 april waren er gedichten, verhalen en muziek met Rutger Kopland, Al Galidi e.a. Op 23 april tenslotte was er de uitslag van de essaywedstrijd en gaf René Boomkens een lezing over jeugdcultuur.
Jielis van Baalen woont en werkt in Cairo als docent en correspondent
Triumph des Willens (Triomf van de wil) is een Duitse nazi propagandafilm uit 1935, geregisseerd door Leni Riefenstahl. Berta Helene Amalie (Leni) Riefenstahl (Berlijn, 22 augustus 1902 ? Pöcking, 8 september 2003) was een Duits cineaste en fotografe. Zij begon haar carrière als danseres, maar werd vooral bekend als filmregisseur.
Prof. dr. Gerrit Manenschijn is emeritus hoogleraar ethiek aan de Theologische Universiteit van de PKN te Kampen. Hij is thans verbonden aan het BeNeLux Universitair Centrum te 's-Hertogenbosch voor de leerstoelen Politiewetenschappen en Krijgsmacht en Samenleving.
Rutger Kopland, pseudoniem van Rutger Hendrik (Rudi) van den Hoofdakker (Goor, 4 augustus 1934 ? Glimmen, 11 juli 2012) was een Nederlandse dichter en schrijver. Van beroep was hij psychiater, maar bij een groter publiek is hij bekend als dichter.
Al Galidi (Rodhan Al Khalidi) is een schrijver van Iraakse afkomst. Onder de naam Rodaan schrijft Al Galidi.
René Boomkens (1954) is een Nederlands cultuurfilosoof.
Trefwoord:Wetenschap, Cultuur, sport en recreatie;, Onderwijs en wetenschap;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{9F2862F6-7A2B-4A88-869D-D1A2892D6AAB}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel