image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat reclame maakte voor het muzikale evenement Een avond vol muzikale toppers voor Kiwanis for Kids Friends in Concert. Datum: 29 november 2008 en plaats: theater De Spiegel, Zwolle. Wouter Hamel en Charlotte Wessels (Delain) traden o.a. op.

Wouter Hamel (Den Haag, 19 mei 1977) is een Nederlands jazz- en popartiest.

Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 'Lichte Muziek en Zang' en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman en Linda's Zomerweek.

Delain is een Nederlandse symfonische metal-band, opgericht door Martijn Westerholt, de ex-toetsenist van Within Temptation.

Delain is opgericht in 2002 door Martijn Westerholt. Hij verliet een jaar eerder Within Temptation omdat hij leed aan de ziekte van Pfeiffer. Ze brachten in dat jaar ook een demo uit, getiteld Amenity. In 2005 begonnen de opnamen van het debuutalbum, nadat ze door Roadrunner Records gecontracteerd waren.

Delain begon als een project waarvoor Westerholt verscheidene muzikanten uitnodigde. Met deze projectleden werd het debuutalbum Lucidity opgenomen. Charlotte Wessels werd de hoofdzangeres, die in de meeste nummers te horen is, de andere projectleden waren Marco Hietala van Nightwish (basgitaar en zang), Ad Sluijter van Epica (gitaar), Liv Kristine van Leaves' Eyes (zang), Sharon den Adel van Within Temptation (zang), George Oosthoek (grunts) en Guus Eikens (gitaar), beiden ex-leden van Orphanage, Ariën van Weesenbeek van God Dethroned en Epica (drums) en Jan Yrlund (gitaar).
Trefwoord:Muziek, Evenementen, Popgroepen, Affiches, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2008
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{972BBD25-570A-495E-8106-0FCDEBF3803E}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel