image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Crèmekleurig affiche van het Filosofisch Café Zwolle dat een lezing over Afrikaanse filosofie aankondigde. Deze lezing had als thema "Dialogen tussen Afrikaanse en Europees-westerse filosofieën" en werd gegeven door prof. dr. Heinz Kimmerle. Datum: 19 november 2007 en plaats: Drank & Spijslokaal De Atlas aan de Ossenmarkt 9 in Zwolle.
Prof. dr. Heinz Kimmerle (1930) heeft methodieken van de wijsbegeerte, i.h.b. dialectische methode, en Grondslagen van interculturele filosofie, i.h.b. Afrikaanse filosofie, gedoceerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkte herhaaldelijk als gasthoogleraar aan universiteiten in Kenia, Ghana en Zuid Afrika. In 2003 ontving hij een eredoctoraat van de University of South Africa in Pretoria.
Het Filosofisch Café Zwolle wil mensen met elkaar in gesprek brengen. Samen filosoferen scherpt de geest en nodigt uit om voortdurend te blijven nadenken. Het houdt je bij de les. Het spiegelt je vermoedens hoe het zit met de wereld en jouw kijk daarop.
Luisteren naar het betoog van een landelijk bekende filosofische specialist stimuleert het kritisch nadenken zodat je zelf kunt ontdekken wat je eigen motieven zijn bij het innemen van standpunten. En natuurlijk is het ook de bedoeling dat iedereen die dat wil de mogelijkheid krijgt om zelf aan het woord te komen. Met overtuiging durven leven of aarzelen? Wie stelt de vraag, wie geeft het antwoord?
Trefwoord:Wetenschap, Religie en levensbeschouwing;
Datum:2007
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{91899245-11A4-481A-8FA2-9A5E6FE59CB6}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel