image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van het Thomashuis en Stichting Vom Himmel hoch die in het kader van Muzische Meditaties, Devote cultuur uit Oost en West een concert presenteerden met het thema vasten. Datum: 27 februari 2004 en plaats: Domincanenklooster, Assendorperstraat 29 in Zwolle. Latif Al Obaidi (percussie en ud), Jamil Al Asadi (qanûn) en Jan Drost (orgel) waren de muzikanten.
De huidige organist van het orgel in het Dominicanenklooster is Jan Drost uit Zwolle. Hij is de vaste bespeler van dit mooie instrument sinds 1966.
Ud: Latif Al Obaidi is de zoon van de beroemde Irakese maqam-zangeres Farida Mohammed Ali. Hij begon zijn carrière al op zijn veertiende, onder leiding van zijn oom Jamil Al-Asadi. Geïnspireerd door de muziek van Munir Bashir, is Al Obaidi een uitmuntende ud-speler en wordt tegenwoordig ook wel als één van de belangrijkste Arabische percussionisten in Europa gezien.
Qanûn: Jamil Al Asadi studeerde qanûn aan het Institute for Iraqi Music. Als eerste solist van al Bayariq speelde hij op grote podia en festivals in Europa en het Midden-Oosten. In Europa was hij de leider van o.a. het Andalusi Ensemble en Les Mesopotamiens, het huisorkest van Centre Culturel Arabe in Brussel. Als vaste begeleider van Farida Mohamed Ali speelde hij o.a. in de Festspiele in Berlijn en in de Royal Albert Hall in Londen. Naast composities gebaseerd op het werk van Munir Bashir, speelt Jamil ook in de band Asiatolia, waar zowel vocale als instrumentale liederen behoren tot het repertoire.
Trefwoord:Muziek, Orgels, Cultuur, Muziekinstrumenten, Muziekuitvoeringen, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{8B607CE6-EDA3-4E27-A151-A006E4BD0E4C}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Assendorperstraat 29
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel