image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Babyblauw affiche van De Verhalenboot die op zaterdag 1 december 2008 het verhaal "'Rauw vlees"' presenteerde van Janna van den Berg. Janna van den Berg vertelde over mannen die op vrouwen jagen en vrouwen die met kracht en humor overleven. Verder "'Zeeuws meisje'": het guwelijke sprookje van Bontepels in levende lijve. En "'Liefde tot de dood erop volgt"': over een ware heksenjacht in het jaar 2000. Het verschil tussen leven en dood is dunner dan de nerf van een rietblad. Beschaving is een dun laagje glazurur over rauw vlees. Huiveringwekkende verhalen van Janna van den Berg. Onder de zinderende klanken van de altviool van Maaike Gerritsen. Op het affiche is een kleurenfoto van Janna van den Berg te zien.

Vioolspelen is de passie en het beroep van Maaike Gerritsen.

Al haar hele leven speelt muziek een belangrijke rol. Als kind zong zij veel en leerde zichzelf blokfluit spelen. Toen zij op haar twaalfde een viool te leen kreeg had zij daarmee haar instrument gevonden. Ze kreeg les en speelde in een jeugdorkest. Na de middelbare school was het conservatorium dan ook een voor de hand liggende stap. In 1988 studeerde zij af in Zwolle en speelde in ensembles en orkesten. Zij gaf les aan verschillende muziekscholen.

Tegenwoordig speelt zij nog steeds met andere musici in diverse ensembles.

Met muziek verbond ze zich graag aan andere kunstvormen, zoals poëzie, verhalen, dans en beeldende kunst. Ze verzorgt muziek bij lezingen, vieringen en uitvaarten. Daarnaast gaf ze vioolles en altvioolles in Zwolle. Zowel aan kinderen als aan volwassenen.
Trefwoord:Cultuur
Datum:2008
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{7FFD18CA-D6C6-4030-A9D8-EFB55D096FEA}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel