image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat een Koninginnedagconcert presenteerde in de Grote of St.-Michaëlskerk in Zwolle. Datum: 30 april 2004. Het betrof hier een orgelconcert van Toon Hagen op het beroemde Schnitgerorgel. Hij speelde werken van Clarke, Bach, Saint-Saëns en Post.
Als cantor-organist is Toon Hagen verbonden aan de Grote of Sint-Michaëlskerk te Zwolle. Hij geeft leiding aan de Michaëlscantorij, die medewerking verleent aan de maandelijkse Michaëlsvieringen in de Grote of Sint- Michaëlskerk en aan het Michaëlscantatekoor dat meewerkt aan de cantatevieringen in deze kerk.
Als componist beweegt Kees Post zich in diverse muzikale richtingen: van 43 ?klassieke? pianovariaties op een thema met groot respect voor Bach en Beethoven, tot werken voor viool en piano gebaseerd op folkore met modern klassieke invloeden, jazzcomposities voor pianotrio en vocale muziek met popinvloeden op teksten van dichters en schrijvers o.a. J.P.Rawie en F. Kafka en songs (reggae) op eigen teksten, ook door hemzelf uitgevoerd.
Trefwoord:Orgels, Koninginnedag, Muziekuitvoeringen, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{7E2F3C30-BE3C-416A-ADFE-D0271842C683}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel