image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Cremekleurig affiche met twee kleurenfoto's van groepen dansende mensen en de tekst "'Life dance Africa Biodanza"'. Dit evenement werd georganiseerd door de "'dynamische"' Carolina Churba uit Zuid-Afrika en Peg Meijboom in De Werkplaats voor Kunst & Beweging aan de Hobbemastraat 6 in Zwolle op 9 juni 2008.

Carolina en Peg over Life dance Africa Biodanza; "'We voelen allemaal wel wat de bedoeling van het leven is. Wij als biodanza gemeenschap erkennen dit in dans en beweging. Reik een hand uit, kom en dans onze verbinding met het leven"'.

Biodanza (Grieks ????, bios ?leven?, Spaans danza ?dans?; ?Dans van het leven?) is een alternatieve groepsactiviteit afkomstig uit Zuid-Amerika. Doel is zelfontplooiing en het verhogen van de levenskwaliteit, onder andere door middel van vrije dans, muziek (met name new age- en wereldmuziek) en gesprekken. Het is ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog Rolando Toro Araneda in de jaren zestig. Hoewel er vermeende therapeutische voordelen zijn, is het geen therapie. De achterliggende theorie stelt dat door middel van de Biodanza-sessies de ontwikkeling en integratie van de zogeheten vijf levenslijnen wordt gestimuleerd. Een belangrijke rol hierin spelen de zogeheten 'Vivencias', die staan voor (intense) belevingen in het 'hier en nu'.
Trefwoord:Dansen
Datum:2008
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{72E464A5-3C5A-4C52-875F-7806CAC2EB5B}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel