image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat het Zwolse festival Van Eigen Bodem promootte. Deze editie vond plaats op 9 juli 2005 op het Rodetorenplein. Het festival omvatte Nederpop, kunst en kinderactiviteiten. Onder de artiesten en muzikanten die optraden waren o.a. Maud, Opgezwolle, Daniel Loheus (Skik) & The Lousiana Bluesclub en Mc Typhoon.

Opgezwolle was een Nederlandse rapformatie uit Zwolle die Nederlandstalige hiphop bracht. De groep bestond uit Sticky Steez (later Sticks) (MC), Phreako Rico (later Rico) (MC) en Delic (dj / producer). Hun albums kwamen uit op het platenlabel TopNotch. Op 30 november 2007 stopte de groep.

Glenn de Randamie ('t Harde, 6 augustus 1984), beter bekend als Typhoon, is een Nederlands rapper/zanger van Surinaamse afkomst. Typhoon komt uit een muzikale familie en is het jongere broertje van de rappers Blaxtar en O-Dog, en de R&B-zangeres Dinopha. Hij is tevens lid van de hiphopformatie Fakkelbrigade en brengt zijn muziek uit via Fakkelteitgroep/TopNotch. Sinds zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht in 2007 is Typhoon al jaren lang één van de toonaangevende artiesten in de Nederhop.
Trefwoord:Muziek, Kunst, Kinderfeesten, Festivals, Evenementen, Popgroepen, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2005
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{6D54B5FD-D183-4A1B-931F-26939B21ED00}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Rodetorenplein
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel