image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van de Zwolse tennisvereniging TVZ 750 dat op 3 oktober 2004 het Zwolse Kampioen Enkelspel organiseerde. Locatie: Tennispark TVZ 750 aan de Peterskampweg in Zwolle.
In 1974 mocht een klein groepje fanatieke tennissers onder de vlag van voetbalvereniging CSV gebruik maken van de gravelbanen naast de Stilohal. Toen CSV een aantal jaren daarna verhuisde naar het sportpark in de AA-landen gingen de tennissers mee. Als tennistak van CSV werd een officiële tennisvereniging opgericht en al snel bestond de club uit ongeveer 500 leden. Er werd getennist op een soort gravelveld, waarop in de winterperiode de voetbaltrainingen werden gehouden.
Omdat de accommodatie niet echt geweldig was en CSV in haar statuten had staan dat sport op zondagen absoluut niet is toegestaan, werd uitgekeken naar nieuwe mogelijkheden en zo ontstond in 1980 op de huidige lokatie de nieuwe
Omdat Zwolle in 1980 herdacht dat het 750 jaar geleden was dat het stadsrechten had gekregen, werd ?750? aan de naam van de vereniging toegevoegd. Gestart werd met 7 banen, een oefenkooi en een houten tot clubhuis omgebouwde directiekeet.

Trefwoord:Tennisclubs, Tennissers, Cultuur, sport en recreatie;, Tennissters
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{6D03ED12-B685-4ABB-BACB-D310E4A5F3F7}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Peterskampweg
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel