image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat een jazzconcert aankondigde onder het mom van "De Hete Jazz Brij" in Café De Hete Brij. Datum: 2 oktober 2005 en locatie: Nieuwe Markt 9 in Zwolle. De bekende Zwolse jazzdrummer Henk Zomer speelde met Berend v.d. Berg op piano, Niels Tausk op trompet en Jan Voogd op bas.
Berend van den Berg is pianist, arrangeur en docent. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en geeft momenteel les aan het het Conservatorium van Amsterdam.
Niels Tausk is jazz trompettist, bassist, docent op het koninklijk conservatorium en componist/arrangeur. Hij stond al vele malen op het North sea Jazz festival, trad met zijn quintet op in het concertgebouw, het Bimhuis en talloze binnen- en buitenlandse festivals, won een Edison met Mathilde Santing en deed theater en televisiewerk met Mike Boddé. Niels is te horen op CD's met Peter Beets, Ferdinand Povel, Georgie Fame, Frits Landesbergen en vele anderen.
Jan Voogd maakt al jaren deel uit van de Nederlandse jazzscene en speelde met binnen- en buitenlandse jazzmusici, waaronder Chet Baker, Sasja Citroen, Martin van Duynhoven, Sal Nistico, Clark Terry, Sarah Vaughan en met het Rotterdams Filharmonisch.
Trefwoord:Horeca, Jazz, Cafés, Horecabedrijven, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2005
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Auteur:[Studio Willemien Haagsma BNO]Studio Willemien Haagsma BNO
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{59C43996-5210-4D1A-BEBE-E2EC700C91F2}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Nieuwe Markt 9
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel