image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat een Kerstconcert van het Overijssels Byzantijns Mannenkoor vermeldde op 17 december 2008. Dit concert kwam tot stand m.m.v. Prof.dr. A. v/d Meiden (kerstboodschap), Projektkoor en Ivette van Laar (sopraan). Plaats: kerkgebouw Dominicanen Klooster, Assendorperstraat 29 in Zwolle.
Het koor werd opgericht op 10 januari 2000. Zoals de naam al doet vermoeden, komen de ongeveer 38 leden van dit koor verspreid uit heel de provincie Overijssel. Er wordt wekelijks gerepeteerd op maandagavond in Enter.
Het provinciale karakter tracht men ook inhoud te geven door in de hele provincie op te treden. Aan het naar buiten gerichte sociale gezicht, wordt een hoge prioriteit gegeven. Er werden reeds optredens verzorgd in ziekenhuizen, bejaarden- en verzorgingscentra en bij kerkdiensten van diverse gezindten. Daarnaast worden jaarlijks enkele benefiet en “eigen” concerten georganiseerd; ook in het buitenland. Het koor beschikt over een uitgebreide muziekbibliotheek. Deze wordt met enige regelmaat aangevuld met origineel, hier nog minder bekend, werk uit Orthodoxe kloosters en kerken in de Oekraïne. Gevoel voor muziek in het algemeen en affiniteit met deze oosterse vorm van koorzang in het bijzonder, zijn eerste vereisten. Daarnaast wordt van de koorleden inzet en doorzettingsvermogen verlangd.
Trefwoord:Bibliotheken, Evenementen, Affiches, Cultuur, sport en recreatie;, Religie en levensbeschouwing;
Datum:2008
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{4370C03D-0071-4AB8-BE94-BE7F164C3679}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel