image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat de expositie Zwolle na 750 jaar stad Van Johan Grabijn aankondigde. Deze bestond uit tekeningen en aquarellen. Locatie: restaurant De Librije, Broerenkerkplein 13, Zwolle. Data: 7 juni tot 1 augustus 1980.
Zwolle herdacht in 1980 dat het 750 jaar geleden stadrechten kreeg. De feestelijkheden in de oude Hanzestad namen het hele jubileumjaar in beslag en begonnen op 1 januari met een ceremonie op het grote Kerkplein voor het stadhuis. De officiële herdenkingsdagen waren op 30 en 31 augustus.
Oud-Zwollenaar prof. dr. J. W. Schulte Nordholt hield een herdenkingsrede en op 31 augustus leidde kardinaal Willebrands, bisschop van Utrecht, een oecumenische herdenkingsdienst.
Hoogtepunt was volgens de organisatoren het Hanzetreffen rond 23 augustus. Zwolle''s voormalige lidmaatschap van de Noordduitse Hanzen is voor de stichting „Zwolle 750" aanleiding geweest een grootse manifestatie rondom het Hanzenthema te organiseren. Voor de Hanzevaartdag zijn 50 belangrijke Hanzesteden in Nederland, West-Duitsland, Zweden, Noorwegen en Engeland uitgenodigd
Trefwoord:Restaurants, restaurant, Evenementen, Exposities, Affiches, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:1980
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Auteur:[Johan Grabijn]
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{3D9EA254-B6DB-4FFD-BBEC-98686BD6B0A9}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Broerenkerkplein 13
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel