image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat het 11e Hanze Nieuwjaars Concert De Zwolsche Muziekfabriek presenteerde. Pianist Jan Vayne verleende hieraan zijn medewerking. Datum: 2 januari 2005 en locatie: de Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle.
Jan Vayne, pseudoniem van Jan Veenje, (Zuidwolde, 9 juni 1966) is een Nederlandse pianist.
Al op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen. Toen hij tien was, gaf hij al concerten en won hij zijn eerste prijzen. In 1990 behaalde hij op het conservatorium in Zwolle zijn solistendiploma. Jan Vayne heeft al vele cd?s uitgebracht, waarvan verschillende de platinastatus behaald hebben. Ook gaf hij vele concerten, in 1997 voor het eerst in de Verenigde Staten, o.a. in de Shakespeare Library in Washington ter gelegenheid van de tweede ambtstermijn van president Clinton.
Een Lions Club (ook wel aan elkaar geschreven als lionsclub) is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Deze serviceclubs maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1,35 miljoen leden, waarmee ze ?s werelds grootste serviceorganisatie is. 192 landen tellen tezamen ruim 46.000 clubs. Voor personen in de leeftijdscategorie van 20 tot 35 jaar zijn er de Leo Clubs.
Trefwoord:Muziek, Evenementen, Nieuwjaar, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2005
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{34B87617-7F47-4E50-984B-6D43C1DDB296}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel