image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche met een vage zwart-wit foto van Suze Cramer en de titel "Suze Chante". Het affiche maakte reclame voor een concert van haar op zaterdag 14 januari 2006 om 20.30 uur in de Zwolse schouwburg Odeon.

Suze begon met klassiek piano en na de Havo voor Muziek en Dans kwam ze terecht op het Rotterdamse Conservatorium.

Toch zocht ze naar een directere manier om zich te uiten en die vond ze op de Drama-opleiding in Kampen. Naast het acteren leerde ze ook gedichten op muziek te zetten en maakte eigen liedjes. Zo besloot ze na haar diploma theater weer naar het conservatorium te gaan. Dit keer voor een studie lichte muziek zang aan het Conservatorium te Zwolle.

Ze maakte kennis met jazz, pop, latin en andere stijlen en studeerde uiteindelijk af met een theatraal getint programma met liederen van Kurt Weill, Joni Mitchell en Brel. Tijdens en na het conservatorium zong ze in Jump ´n Jive (muziek uit de jaren ´40-´50) van de Zwolse bandleider Bert Vrielink, gaf muziektheater- en zanglessen, regisseerde en acteerde zelf bij Tamar Muziektheater.

Ze heeft enkele jaren lesgegeven op de docent muziek opleiding van het conservatorium te Zwolle. Naast het geven van theater- en zanglessen op CKV Quintus laat ze zich inhuren voor allerhande projecten waarbij muziek en theater samenkomen. Ook zet ze met collegae een theaterhavo op in Harderwijk.

Sinds 2 jaar werkt ze aan haar eigen programma's waarin ze haar passie voor het Franse en Nederlandse chanson combineert met haar eigen composities en die van haar muzikanten.
Trefwoord:Affiches
Datum:2006
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{0539D696-56AC-49EC-86A1-AE900B07247E}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel