image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van de Zwolse popzaal Hedon waar de dj's Hans Stroeve en Mr Jeep popmuziek uit de jaren '80 draaiden. Datum: 4 december 2004.

DJ Hans Stroeve: geboren plaatjesdraaier, geboren sfeermaker. Muziek is zijn eerste liefde en het zal ook zijn laatste zijn, vreest zijn vrouw. Muziek van de toekomst en de muziek uit het verleden. En die passie gaat gepaard met kennis en kunde: een cocktail die van hem nu al decennia lang een begrip in Zwolle en omstreken maakt. Hans Stroeve heeft nog net niet DJ in zijn paspoort vermeld als doopnaam, maar het zou geen overbodige luxe zijn: Hans DJ Stroeve.

Mr Jeep werd geboren op 23 februari 1976. Hij was vijf of zes toen 'de muziek' in zijn leven kwam, en wel bij de plaatselijke drumband. Maar daarna ging het snel en ook in andere richtingen. Op zolder werd een discotheek gebouwd waar hij zijn eerste plaatjes draaide. Hij kreeg op zijn veertiende een vaste stek in discotheken in het zuiden van het land. Ook in zijn studententijd bleef hij maar plaatjes draaien: later ook in Zwolle, waar hij ondertussen woonde. Hij werkte jarenlang als DJ in studentenkroegen in Zwolle en Deventer.
Trefwoord:Muziek, Evenementen, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{0214E883-8B0E-4685-B26E-DDE2199F9937}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel